Zoek op steek woorden
Veel gestelde vragen.
Ongeveer een kwartier voor de les moet je aanwezig zijn op de manege. Jouw instructrice zegt wanneer je je komt melden op welk paard of pony je moet rijden. Het kan ook zijn dat de instructrice de indeling al in de ManegeApp heeft gezet. 
Sinds enkele jaren maken we gebruik van ManegeApp. Hierin staan alle lessen die je in het komende kwartaal rijdt. Via deze app moet je je les afmelden. Klik op de les die je niet kunt rijden en meld je dan af. Een afgemelde les kun je op een later moment weer inhalen in een andere les mits er plaats is. Je hebt drie weken de tijd om een les in te halen..
Ja een cap is verplicht.
Ja we hebben een mooie grote kantine aan de voorkant van de rijbaan. De kantine is rolstoel toegankelijk. 
Als je een kopje koffie of thee wilt gebruiken kan dat. Je kunt gerust zelf koffie zetten. Als je koffie of thee wilt of iets fris reken dat even met contant geld af . Er staat een bakje waar je het geld in kunt doen.
Nee, dit is niet verplicht. Maar wil je wel met handschoenen rijden, gebruik dan handschoenen die special voor paardrijden zijn gemaakt. Wanneer je gewone handschoene draagt dan glijden je tuegels uit je handen en kun je niet meer sturen.
Met koud weer raden wij je wel aan om met paardrijhandschoene te rijden. Zo houdt je je handen warmer.
Ja en Nee.
Je kunt aangeven in welke les je wilt rijden. Als dat qua niveau past en er is ruimte in deze les dan zou je in deze les kunnen rijden.
 
Ja. We maken regelmatig bosritten. 
De omgeving rondom Ommen geeft ons de ideale mogelijkheid om bosritten te maken.
Het grote voordeel van de bosritten is dat ruiters en amazones veel vertrouwder worden op het paard. Vooral voor de beginnende ruiter of amazone wordt het rijden op een paard makkelijer omdat men dan niet hoeft te sturen. Het paard loopt achter de begeleider aan en de ruiter of amazone  leert op een natuurlijke wijze het paardrijden.
Manege Laarbrug ligt praktisch tussen de bossen rondom Ommen.
Wanneer het weer het toelaat maken we zeker leuke buitenritten tijdens de lessen. 
Als je goed kunt rijden zou er zelf een mogelijkheid zijn om te zwemmen met je paard of pony.
Dat hoeft niet persé. Wij hebben wel zweepjes die je kunt lenen. 
Het is natuurlijk wel cool dat je je eigen paardrij zweep hebt om mee te nemen en als je hem nodig mocht hebben heb je hem altijd bij de hand. 
Nee, dit is niet verplicht bij ons. De staandaard bodyprotectors bieden maar voor een gedeelte bescherming.
Er zijn wel hele goede bodyprotectors. Zodra je van het paard valt blaast de protector zichzelf vol met lucht. Werkt hetzelfde als een airbag. Deze bodyprotector biedt ook bescherming in de nek en dat doet een normale protector niet.
Ja dat mag. Maar de kantine is geen speel plaats. Kinderen mogen niet rennen in de kantine. Als ze binnen komen kunnen ze op een stoel zitten om naar de les te kijken.
Ja dat mag. Vanaf het begin dat we paardrijles geven aan kinderen konden de kinderen op de manege blijven.
Vooral op zaterdag blijven de kinderen tot een uur of vijf. Af en toe moeten ze dan meehelpen met kleine klusjes zoals vegen, stro in de stallen doen of alvast pony`s poetsen voor een aankomende les.
Let op: Wij houden de kinderen niet de hele dag in de gaten. Ze blijven op de manege op eigen risico.
De minimale leeftijd om te beginenn met ponyrijlessen is 5 jaar. 
Het is mogelijk om  pony te rijden met jongere kinderen maar dan moet  aan de hand en onder begeleiding van de uders.
We hebben verschillende types rijlessen. We hebben leskaarten voor een kwartaal of wil je liever losse lessen. Wil je weten wat een  paardrijles voor jou kost? klik hier ip de prijslijst.
Het beste is om een jas aan te doen die goed om je lichaam past , die niet te lang is en dat je niet een te warme jas aantrekt. Je krijgt het vrij snel warm tijdens het rijden.
Als je jas te wijd zit dan kan je jas gaan wapperen. Paarden zouden ervan kunnen schrikken.
Wanneer je jas te lang is ga je erop zitten en dan trek je jas vanuit je nek naar beneden. 
Wanneer je op je paard je jas wilt uit doen dan moet je altijd je paard vast laten houden of afstappen. Afstappen is het veiligst.
Het beste is om rijlaarzen aan te doen. Voor beginnende ruiters is het verstandig om rubberen paardrij laarzen te dragen.
het groet voordeel is dat  deze wat stroever tegen het paard aanliggen tijdens het paardrijden zodat je je onderbeen wat makkelijker op de plaats kan houden. Waneer je onderbeen veel beweegt is het moeilijker om in balans te blijven. Wanneer je wat verder bent in het rijden dan zijn leren rijlaarzen en schoenen met chaps ook goed om mee te rijden.